DS i SDS: Nazovite novi bulevar po Nenadu Bogdanoviću

Predsednici Gradskih odbora DS i SDS uputiće zajednički predlog Skupštini grada Beograda da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po Nenadu Bogdanoviću.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

12:34

DS i SDS: Nazovite novi bulevar po Nenadu Bogdanoviću
Foto: Thinkstock

U zajedničkom saopštenju dva stranačka odbora koje vode Balša Božović i Aleksandar Ivanović navodi se da Bogdanovića Beograđani pamte kao gradonačelnika koji je srpsku prestonicu uvrstio u red razvijenijih i modernih evropskih metropola, iako ga je nasledio sa uništenom privredom i infrastrukturom.

Bogdanović je, dodao je, iza sebe ostavio mnogobrojne infrastrukturne projekte, ali i inicirao neke koji su realizovani nekoliko godina nakon njegove prerane smrti.

Gradski menadžer Goran Vesić je pre dva dana obišao bulevar kojim se kompletira izgradnja pristupnica Mostu na Adi i tada je pozvao Beograđane da u "narednih desetak dana daju predloge za ime te ulice".

"Ovde će se u budućnosti sigurno još graditi u okolini, a ulica još uvek nema ime i mislim da je ovo prilika da čujemo lepe i korisne predloge za ime bulevara. Na sednici Skupštine grada, koja će biti održana između 15. i 20. juna, ime bulevara bi moglo da bude usvojeno. Mi kao Grad Beograd nismo želeli da sami odlučujemo o tome, već da čujemo mišljenje građana, koje će moći da iskažu na našem Tviter nalogu, mejlu i Beokom servisu", rekao je Vesić.

Novi bulevar u dužini od dva i po kilometra bi, prema najavama, trebalo da omogući da se od Tošinog bunara do Požeške ulice stigne za desetak minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: