Objavljene slike Abadija, bombaša iz Mančestera FOTO

Salman Abadi identifikovan je kao osumnjičeni za samoubilački bombaški napad na koncertu u Mančesteru, u kojem su 22 osobe ubijene, među njima i deca.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

10:53

Objavljene slike Abadija, bombaša iz Mančestera FOTO

U napadu improvizovanom eksplozivnom napravom na koncertu Arijane Grande povređeno je više od stotinu ljudi.

Mediji su danas objavili fotografije dvadesettrogodišnjeg Abadija, za kojeg je britanska premijerka Tereza Mej potvrdila da je rođen i odrastao u Britaniji.

Abadi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla. Odranije je poznat britanskim vlastima.

Njegovi roditelji su emigrirali iz Libije u London, a potom su se preselili u južno predgrađe Mančestera, gde su živeli najmanje 10 godina.

Istražitelji ispituju da li je Abadi putovao u Libiju i da li je bio u kontaktu sa Islamskom državom, navode izvori američke vlade.

Britanska ministarka policije Amber Rud kaže da Abadi, koji je ubio 22 čoveka na koncertu u Mančesteru, najverovatnije nije delovao sam. Opširnije - OVDE.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da se veruje da je bombaš-samoubica koji je izveo napad u Mančesteru boravio u Siriji i ima "potvrđene" veze sa ekstremističkom organizacijom Islamska država.

Kolomb je izjavio za televiziju BFM da britanske i francuske obaveštajne službe imaju informacije da je napadač Salman Abadi, rođen u Velikoj Britaniji, boravio u Siriji, preneo je AP.

On nije izneo druge detalje, ali je dodao da se još ne zna da li je Abadi bio deo šire mreže napadača.

Kolomb, koji je razgovarao sa birtanskom premijerkom Terezom Mej nakon napada na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, kada su poginula 22 čoveka, a povređeno više od stotinu osoba, izjavio je da dve zemlje treba da nastave blisku saradnju u borbi protiv terorizma uprkos tome što Velika Britanija izlazi iz Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: