Šojgu: Znamo ko u Siriji ima hemijsko oružje i gde ga drži

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da poseduje informacije koji teroristi u Siriji imaju hemijsko oružje i gde ga drže.

Izvor: B92, Sputnjik

Sreda, 24.05.2017.

10:40

Šojgu: Znamo ko u Siriji ima hemijsko oružje i gde ga drži
Foto: Getty images

Naime, Šojgu je danas izjavio da Ministarstvo odbrane Rusije poseduje podatke da frakcije terorističkih mreža koje deluju u Siriji, Daeš i Al-Nusra, imaju komponente hemijskog oružja i da u ministarstvu znaju gde se one drže, preneo je Sputnjik.

"Imamo informaciju da teroristi Daeša i Al- Nusre imaju komponente hemijskog oružja. Ko sada može garantovati da se hemijsko oružje neće pojaviti u nekoj drugoj zemlji", izjavio je Šojgu u govoru pred Savetom ruske federacije, dodajući da se svet mora ujediniti protiv takvih pretnji.

Podsetimo, njegov govor usledio je dan nakon što su u Mančesteru prebrojavali žrtve terorističkog napada na koncertu američke pop zvezde Arijane Grande u tom gradu.

Prema dosadašnjim podacima, u napadu bombaša samoubice stradalo je 22 ljudi, među kojima su i deca, a povređeno je 59 ljudi.

Odgovornost za taj napad preuzela je Islamska država a napadač, koji je stradao kada se razneo bombom, identifikovan je kao Salman Abadi, čiji su roditelji poreklom iz Libije, a on sam je rođen u Mančesteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: