Amerikanci odali podatke, Britanija besna

Britanska ministarka unutrašnjih poslova kritikovala SAD jer su poverljivi podaci iz istrage o napadu u Mančesteru procurili u javnost, krivicom agenata SAD.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

09:39

Amerikanci odali podatke, Britanija besna
Foto: Tanjug/AP

Independent piše da se veći broj informacija vezanih za napad u Mančesteru pojavio u američkim medijima, En-Bi-Siju i Si-Bi-Esu pre nego što su ih objavili britanski zvaničnici, kao što su, na primer, podaci o broju žrtava, informacija da se radi o bombašu samoubici, pa čak i ime napadača.

Amber Rud je izjavila da je taj incident "iritirajući" i da je jasno stavila do znanja svojim američkim kolegama da se takva curenja podataka ne bi smela više dogoditi, prenosi britanski Independent.

Taj list podseća da se najnovija epizoda sa otkrivanjem tajnih podataka dogodila samo nedelju dana od kako je otkriveno da je američki predsednik Donald Tramp otkrio ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu poverljive podatke.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova je za radio BBC 4 rekla da je Amerikancima jasno stavljeno do znanja da britanska policija želi da kontroliše priliv informacija o terorističkom napadu u Mančesteru kako bi se sačuvao integritet cele operacije.

"Dakle, postaje iritirajuće kada ti podaci procure zahvaljujući drugima i zbog toga sam bila veoma jasna s našim prijateljima da takve situacije više ne smeju da se dogode", rekla je Amber Rud.

Na pitanje da li je sada zahvaljujući Amerikancima kompromitovana istraga o terorističkom napadu u Mančesteru, ona je rekla da za sada ne bi išla tako daleko i ponovila da im je jasno stavljeno do znanja da se takvo nešto više ne sme ponoviti. Pročitajte još:

Objavljen novi snimak trenutka eksplozije na koncertu VIDEO

Cure detalji masakra: Bombaš sa koncerta nije delovao sam

Objavljene slike Abadija, bombaša iz Mančestera FOTO

ID preuzela odgovornost za napad u Mančesteru VIDEO

Arijana Grande: Slomljena, nemam reči

Svedoci: Stampedo, ljudi gaze tela, devojčice vrište...

"Čula se eksplozija, povela sam pedesetoro dece sa sobom"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: