Ekstremisti oteli sveštenika i vernike na Filipinima

Islamski ekstremisti oteli su danas jednog katoličkog sveštenika, deset vernika i članove crkvenog osoblja iz katedrale u Maraviju, na jugu Filipina.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

10:15

Ekstremisti oteli sveštenika i vernike na Filipinima

Sveštenik Čita Suganoba nije imao nikakvu ulogu u sukobima, nije nosio oružje i nije predstavljao pretnju, rekao je biskup filipinske rimokatoličke crkve Sokrates Viljegas.

Ekstremisti povezani sa Islamskom državom (ID) zauzeli su bolnicu, zatvor i druge javne zgrade i sukobili se sa vojskom na jugu zemlje. Oni su zapalili koledž, nekoliko kuća i zgrada i razvili su zastave ID.

Do sukoba je došlo nakon što je vojska upala u skrovište terorista u Maraviju, nakon čega su se ekstremisti sukobili s njima i pozvali u pomoć "savezničke" grupe.

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte uveo je vojnu upravu na južnom ostrvu Mindanao i dodao da će "oštro" odgovoriti na nasilje.

On je zbog sukoba prekinuo četvorodnevnu posetu Moskvi tokom koje je razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: