Vladi "Japancu" pravosnažno 34 meseca zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine i 10 meseci zatvora Vladimira Jovanovića zvanog Vlada "Japanac".

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.05.2017.

14:40

Vladi
Foto: Thinkstock

On je osuđen zbog iznude novca od jedne žene sa Novog Beograda 2014

Tom presudom sud je Jovanoviću izrekao istu kaznu na koju je bio osuđen prvostepenom presudom.

Istom odlukom Apelacioni sud je njegovim saučesnicima za četiri, odnosno dva meseca zatvora smanjio kazne, pa je Aleksandra Grahovca osudio na 20 meseci, a Nenada Miloševića na godinu dana zatvora.

Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu kojom su sva trojica bila osuđena za iznudu i krivično delo protivpravno lišenje slobode, pošto smatra da je drugo delo konzumirano prvim.

Oni su takođe dužni da oštećenoj ženi Branki Djorđević vrate oteti novac - oko 710 eura.

Jovanović je u pritvoru i kućnom pritvoru koji mu računa u kaznu od hapšenja u avgustu 2014. godine, pa je kaznu gotovo odslužio, dok će druga dvojica ići na neko vreme u zatvor.

Jovanović je zbog sličnog krivičnog dela već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika Maksis taksija Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Neko vreme je bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: