Počelo razmatranje Miškovićeve žalbe

Veće Apelacionog suda u Beogradu počelo da razmatra žalbe biznismena Miroslava Miškovića koji je zbog utaje poreza osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

10:54

Počelo razmatranje Miškovićeve žalbe
Foto: Tanjug, arhiva

Sudija izvestilac Nada Zec prvo je pročitala tok postupka, a zatim i izjave Miškovića iz odbrane u postupku. On je tada naveo da je u putarskim preduzećima bio samo finansijski investitor, da nije ni planirao da se bavi putarskim poslovima, već da firme kupi po nižoj ceni i proda ih po višoj.

On je tokom odbrane rekao i da njegova firma Delta holding nikada nije kasnila sa uplatom poreza niti je dobila ijednu opomenu, a da se u njegovoj firmi porezom baƒve poreski savetnici.

Miroslav Mišković osuđen je na kaznu zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara 20. juna 2016. godine pred Odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu zbog pomaganja svom sinu Marku u utaji 320,2 miliona dinara poreza.

Marko Mišković osuđen je na tri i po godine zatvora. Miškovićeva odbrana pre nekoliko meseci podnela je žalbu na presudu i zatražila oslobađajuću odluku.

Sudsko veće koje će odlučivati o Miškovićevoj žalbi čine predsednik Veroljub Cvetković, sudija izvestilac Nada Zec i sudije Nadežda Mijatović i Milimir Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: