BG: Incident na Hemijskom fakultetu, povređen profesor

Studenti, profesori i saradnici Hemijskog fakulteta u Beogradu evakuisani su iz zgrade nakon što je, kako saznaje B92, prosuta hemikalija tokom vežbi.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

12:05

BG: Incident na Hemijskom fakultetu, povređen profesor
Foto: Thinkstock

Kako nam je rečeno, tokom prirpeme jednog eksperimenta iz posuda se prosula hlorovodonična kiselina i amonijak, što je izazvalo burnu lančanu reakciju.

Hodnici zgrade su se oko 8.30h ispunili dimom, oglasio se i alarm, a prisutni su bezbedno napustili zgradu. Ekipa Hitne pomoći je intervenisala i nezvanično je jedan profesor povređen.

Incident se dogodio na stepeništu ispred jedne laboratorije, a profesor je sa lakšim povredama prevezen na VMA, javlja RTS.

Oko sat i po posle incidenta, kada se zgrada provetrila, studenti i profesori su se vratili u zgradu i predavanja su nastavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: