Šapić vs Vesić: Ko je "dokon pop", a ko je "u kampanji"?

Nalog za rušenje jednog objekta na Novom Beogradu pokrenuo je lavinu optužbi i pitanja zašto se jedni nelegalni objekti ruše, a drugi ostaju.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

16:26

Šapić vs Vesić: Ko je
Foto: Tanjug, arhiva

Pokrenuto je i pitanje koliko to sve ima veze sa predstojećim izborima u Beogradu i s mestom gradonačelnika.

Ko je u kampanji za gradonačelnika Beograda, a ko radi svoj posao? Ko govori, a ko ne govori istinu? Ko poštuje, a ko ne poštuje zakon? To smo pokušali da saznamo od gradskog menadžera Gorana Vesića i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

"Još jednom poručujem gospodinu Vesiću, uz svo razumevanje njegove euforije povodom kandidature da moramo da radimo po zakonu, moramo da govorimo istinu i da ne možemo da rušimo ako za to ne postoji zakonski osnov", kaže Šapić.

"Šta je rekao da je moj zahtev za rušenje objekata početak kampanje? Znate kako kaže naš narod, dokon pop i jariće krsti", navodi Vesić.

A konflikt je nastao zbog objekta u Studentskoj ulici, zbog čije izgradnje je grad podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica.

"Ja verujem da će imati prilike da objasne kako je nastao taj objekat, kako je moguće da su izdavali dozvole na ime mrtvog čoveka, kako je njegov ujak postao vlasnik tog objekta", ističe Vesić.

Šapić kaže da je on rođen u ovom gradu i da ne može da odgovara za postupke svih svojih rođaka i prijatelja i da je ustanovljeno da se ovde ne radi o nelegalnoj izgradnji.

"Nelegalna nadogradnja, tačno, koja je evidentirana pre mesec i po dana, zatvoreno gradilište zvanično od opštine Novi Beograd i mi smo odmah prišli uklanjanju tog sprata", dodaje Šapić.

On kaže da već duže od godinu i po zvaničnici opštine komuniciraju sa Gradom zbog nelegalnih objekata na zelenim površinama. Upućeni su zahtevi za 205 objekata da Sekretarijat za legalizaciju ozakoni, ili odbije. Kako kaže, Vesićev zahtev je licemeran.

"Slobodno vi rušite, mi nemamo ništa protiv. Mi ne možemo da rušimo, što se tiče Savskog nasipa, što se tiče objekata na javnim površinama, ukoliko Sekretarijat za legalizaciju ne odbije zvanično, to je kriminalno delo, suprotno zakonu", naglašava Šapić.

A spornih objekata ima i na Savskom nasipu, i to 120, gde kuće imaju i članovi porodice odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića.

"Što se tiče Savskog nasipa tu već postoji izvršno rešenje o rušenju za tridesetak objekata, prema tome gospodina Šapića ništa nije sprečavalo da ruši te objekte, ali to nije radio. Jedan od razloga što to možda nije radio što taj isti njegov ujak koji ima objekat u Studentskoj, takođe ima vikendicu na Savskom nasipu", navodi Vesić.

Šapić opet odgovara da za tih dvadesetak ili tridesetak objekata nije ni podnet zahtev za legalizaciju, a da za ostale nisu dobili odgovor gradskog Sekretarijata za legalizaciju.

"Ukoliko vi srušite 15 objekata, a ne srušite ostalih 120 koji nisu rešeni, kako da objasnite tim ljudima da neko nije privilegovan, naročito što na Savskom nasipu postoje javne ličnosti, ljudi za koje se zna ko su i šta su", naglašava Šapić.

U svakom slučaju, ti objekti će sigurno uskoro biti srušeni, a vreme će pokazati da li se ovde radi o kampanji za gradonačelnika

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: