"Čula se eksplozija, povela sam pedesetoro dece sa sobom"

Pedesetoro dece, nakon eksplozije i panike na koncertu Arijane Grande u Mančesteru, razdvojeno je od roditelja i smeštena su na sigurno zahvaljujući jednoj ženi

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

11:48

Foto: Tanjug/AP

Pola Robinson (48) nalazila se na železničkoj stanici nedaleko od arene u kojoj je koncert održan. Bila je s mužem u trenutku kada je odjeknula eksplozija i na desetine tinejdžera vrišteći istrčalo s koncerta.

U napadu improvizovanom eksplozivnom napravom stradala su najmanje 22 čoveka, među njima i deca, a najmanje 59 ih je povređeno. Policija veruje da je i napadač stradao u eksploziji.

Pola Robinson kaže, da je i sama počela da trči nakon detonacije, i pozvala je uspaničene tinejdžere da trče za njom. Ona ih je povela u obližnji hotel, a broj svog mobilnog telefona podelila je na društvenim mrežama, saopštivši zabrinutim roditeljima da je pozovu.

„Roditelji su fanatično tragali za svojom decom“, rekla je ona Rojtersu

„Oko pedesetoro dece je sa mnom i čekaju da neko dođe po njih. Oni su na sigurnom i brinemo o njima“, napisala je Pola Robinson na Fejsbuku.

Svedoci su naveli da su čuli jaku eksploziju oko 22.30h po lokalnom vremenu u trenutku kada su posetioci počeli da napuštaju arenu u kojoj je održan koncert Arijane Grande. Kako su dodali, polomljeno staklo i delovi metala bili su rasuti po sali.

Pojedini očevici su naveli da su osetili dim i miris paljevine. Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uleteo među pešake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na časopis "Šarli ebdo" u januaru 2015. godine. Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu. U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

Arijana Grande je američka pop pevačica i glumica. Rođena je 1993. godine. Objavila je do sada tri albuma i njenu publiku uglavnom čine tinejdžeri.

Navodi se i da ju je “Tajm“ 2016. uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu, kao i da ima veliki uticaj na društvenim mrežama, gde je druga najpraćenija osoba na Instagramu.

Ovo je bio prvi od tri njena zakazana koncerta u Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: