Ispaljena raketa sa Sinaja tokom Trampove posete

Jedna raketa ispaljena je jutros s egipatskog Sinajskog poluostrva u pravcu Izraela, drugog dana posete predsednika SAD Donalda Trampa toj zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

09:49

Ispaljena raketa sa Sinaja tokom Trampove posete

Izraelska vojska je potvrdila da je raketa pala u Izrael, ali nije prouzrokovala povrede, ni štetu. U vojnom saopštenju se dodaje da se sirene nisu oglasile, jer je raketa letela ka otvorenom području, preneli su izraelski mediji.

Tramp danas završava posetu Izraelu. On će nakratko posetiti Vitlejem na Zapadnoj obali, gde će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Palestinci su na dan njegovog dolaska u Izrael u ponedeljak demonstrirali širom Zapadne obale u znak podrške stotinama Palestinaca koji štrajkuju glađu u izraelskim zatvorima. Desetine ih je povređeno u tim demonstracijama.

Tramp će se iz Vitlejema vratiti u Jerusalim i posetiti Memorijalni centar holokausta Jad Vašem, pa potom u Muzeju Izrael održati govor. On popodne odlaskom u Vatikan nastavlja prvo putovanje u inostranstvo otkako je izabran, a posle putuje za Brisel i Siciliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: