Napad u Mančesteru bio najavljen na Tviteru?

Još uvek niko zvanično nije preuzeo odgovornost za napad na koncertu Arijande Grande u Mančesteru. Mediji pišu da je napad bio najavljen na društvenim mrežama

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

08:33

Napad u Mančesteru bio najavljen na Tviteru?
Foto: Tanjug

Kako prenosi strane agencije, pristalice Islamske države uveliko slave na društvenim mrežama ovaj tragičan događaj u kom je, prema najnovijim podacima, stradalo 22 uglavnom mladih ljudi.

Eksplozija je odjeknula u 22.30 u ponedeljak uveče. Međutim, na Tviteru je obavljenja pretnja u 18.32 sati. Na tom nalogu navodi se hešteg Islamska država, Mančester arena, a ispod toga piše: "Jeste li zaboravili naše pretnje?", preneo je hrvatski portal 24 sata, prenoseći pisanja britanske štampe.

U međuvremenu, pomenuti nalog na Tviteru je izbrisan.

Nakon napada osvanule su i poruke na toj društvenoj mreži u kojima se navodi da je napad u Mančesteru osveta za napade na decu u Mosulu i Al-Raki.

Navodno je napad izveo bombaš samoubojica čije je telo pronađeno.

Službenih potvrda te inforamcije još nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: