Kurti: Dijalog sa Srbijom, ali samo pod kosovskim uslovima

Kandidat za premijera Kosova iz Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti izjavio je da će se dijalog Kosova i Srbije nastaviti.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

23:25

Kurti: Dijalog sa Srbijom, ali samo pod kosovskim uslovima

Međutim, kako kaže, dijalog će se nastaviti samo pod uslovima koje odredi Kosovo, a ne Srbija.

Govoreći studentima koledža ISPE, Kurti je rekao da će se prvo započeti dijalog s kosovskim Srbima i utvrditi njihova uloga.

"Za nas je značajno da se nađu najbolji među manjinama, a ne da vodimo dijalog sa Srbijom, jer ona ne oseća žaljenje ni za čim. Dijalog će se voditi pod uslovima Kosova, a ne Srbije. Razgovori se ne vode, oni su prekinuti, njih nije prekinulo Samoopredelenje, već institucije (Kosova)", rekao je Kurti.

Govoreći o pitanju demarkacije granice, rekao je da su dva koraka obavezna: prvi je da se istraži i utvrdi kako se došlo do ovakve situacije, a drugo, da se razgovara s Crnom Gorom.

Kurti nije odbio mogućnost koalicije s nekom od srpskih partija, ukoliko Samoopredeljenje pobedi na izborima, pošto je to "ustavna obaveza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: