Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je država Srbija jasno stala uz Srpsku listu na izborima na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

12:54

Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu
Foto: Tanjug, Sava Radovanoviæ

Kako je rekao, Srbija tu listu vidi kao jedinu mogućnost da se od pretnji poput onih koje iznosi Ramuš Haradinaj i napada na Srbe odbrane jedinstvenim stavom. On je pozvao sve Srbe da se još jednom okupe oko Srpske liste i ne dozvole da "se bilo kakvim rasipanjem glasova omogući da Ramuš Haradinaj pronađe neke Srbe koji će poslušati to što on traži."

Vulin kaže i da Haradinaj nastavlja da otvoreno preti Srbima, reagujući na njegovu izjavu da „će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade i da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u tome ne uspe, pronaći će druge načine za postizanje tog cilja.

„Kad god je Haradinaj odlučivao o Srbima i ubeđivao ih šta je dobro za njihovu bezbednost, Srbi su bili ubijani ili proterivani“, izjavio je Vulin.

On je rekao da "nada da će svet reagovati na ovako otvorenu pretnju, a i ako ne bude reagovao - Srbi će morati“, navodi se u saopštenju Minisatrstva za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: