Izlile se reke u Krupnju, 12 kuća poplavljeno VIDEO

Jako nevreme praćeno kišom je oko 16 časova pogodilo Krupanj i izazvalo poplave. Poplavljeno je 12 kuća, piše RTS.

Izvor: Beta, RTS

Utorak, 23.05.2017.

19:30

Izlile se reke u Krupnju, 12 kuća poplavljeno VIDEO

Velikom broju domaćinstava preti opasnost od plavljenja.

Sve rečice u gradu su se ili izlile ili im preti izlivanje. Pod vodom su stotine hektara oranica u slivu reke Likodre, navodi RTS.

Najkritičnije je u selu Kržava, zaseoku Troska i u delu Krupnja u naselju Banjevac. U Trosci su polavljene dve kuće, a u Banjevcu 10 kuća.

Meštani četiri sela su bez struje.

Štab za vanredne situacije je na terenu i angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća, rekao je za RTS Milorad Simić, načelnik opštinske uprave. Ističe da je od 16 do 17 časova palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Iz JP "Putevi Srbije" saopštavaju da su zbog velike količine padavina, u široj okolini Krupnja, nabujali potoci i rečice naneli veće količine odrona i blata na državnim putevima II-A reda broj 139 Korenita–Krupanj i II A reda broj 137 Zavlaka–Krupanj, zbog čega se na pojedinim mestima naizmenično propušta saobraćaj.

U Krupnju su poplave 2014. odnele dva života. Tada su proradila brojna klizišta, a blokirani su i lokalni putevi. Uništene su 52 kuće, dok ih je oko 300 oštećeno, uništena su i 22 mosta, a potpuno je uništena kanalizaciona i vodovodna mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: