Deponija u Vinči i dalje tinja

Na deponiji u Vinči, kod Beograda, na kojoj je požar izbio u subotu, 18. maja, vatra i danas tinja u dubini tog smetlišta.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

13:11

Deponija u Vinči i dalje tinja
Foto: Thinkstock

"Požar je pod kontrolom , nisu ugroženi objekti i ljudi a vatra tinja na velikoj dubini i stvara se velika količina dima", rečeno je Beti u Ministarstvu unutrašnjih posla.

Vatrogasci su na licu mesta a potrebno je vreme da se vatra u potpunosti ugasi, dodali su u MUP-u.

Od 8.30h do 10.00 na široj teritoriji grada osećao se neprijatan miris svojstven gorenju, posebno u naseljima Lešće, Višnjička Banja, Višnjica, Rospi Ćuprija, Karaburma i na delovima Krnjače, Koteža i Borče, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje.

Nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija, ugljen monoksida, azot dioksida, sumpor dioksida i suspendovanih čestica ispod 10 mikrona, navodi se u saopštenju.

Navedeno je i da mobilne ekotoksikološke jedinice za hemijske udese vrše terenske obilaske, a u toku je i uspostavljanje dva dodatna merna mesta zarad praćenja uticaja požara na kvalitet vazduha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: