Kolinda se oglasila: Česti izbori nisu dobri...

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nije protiv prevremenih parlamentarnih izbora, ali da česti izbori ne doprinose stanju u zemlji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.05.2017.

14:28

Kolinda se oglasila: Česti izbori nisu dobri...

Na pitanje da li u Hrvatskoj nakon lokalnih slede i vanredni parlamentarni izbori hrvatska predsednica je rekla da ne želi da spekuliše jer predstoji drugi krug i u velikim gradovima je situacija neizvesna, pogotovo Zagrebu i Splitu, prenela je regionalna televizija N1.

"Mogu jedino da ponovim da se moramo svi odgovorno ponašati. Izbori svakih osam-devet meseci ne doprinose stanju u zemlji niti političkom rejtingu Hrvatske. Pritom se ne izjašnjavam protiv prevremenih izbora. Raspisaćemo ih ako se Sabor raspusti, ukoliko Vlada da ostavku ili izgube poverenje", rekla je predsednica.

Ona je međutim dodala i da "nije ugodno raditi u tim okolnostima".

"Celo vreme smo u kampanji i sve što učinite se interpretira u okvirima te kampanje. Blokirani ste pa ne možete raditi svoj posao kako treba. Nadam se daljnoj stabilnosti Hrvatske, da zacementiramo privredni rast koji imamo i da Hrvatska nastavi da izlazi iz recesije u kojoj je bila", dodala je Grabar Kitarović.

Na pitanje da li će tražiti nove razgovore sa čelnicima stranaka na Pantovčaku Grabar Kitarović je odgovorila da hoće "ako se ;bude odugovlačilo, ukoliko u razumnom roku ne bude rešenja".

Na pitanje šta je ;razuman rok ona je dodala da je to ;nekoliko dana nakon lokalnih izbora jer "jednostavno nema vremena za čekanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: