Suđenja za ubistvo Nikole Bojovića: Svedok neće da govori

U Specijalnom sudu nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. Svedok koji je priveden iz zatvora nije želeo da svedoči.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.05.2017.

06:59

Suđenja za ubistvo Nikole Bojovića: Svedok neće da govori
Foto: Thinkstock

Naime, Strahinja Stojanović, koji je kum ubijenog Vidakovića, do danas je bio nedostupan sudu, pošto je bio u bestvu, a Srbiji je izručen u aprilu i sproveden u zatvor u Sremskoj Mitrovici na izdržavanje kazne.

On je sudu rekao da nema nikakva sananja ubistvima niti o ijednom krivičnom delu, te da neće odgovarati ni na jedno pitanje.

Miloš Vidaković je ubijen 2. jula 2013. godine u Budvi, a Nikola Bojović 29. aprila 2013. u Beogradu. Mediji su preneli sa je DNK Strahinje Stojanovića nađen je u štek-stanu u Budvi, koji je iznajmio optuženi Miloš Delibašić.

Slobodan Šaranović, kome se kao organizatoru ove grupe sudilo u odsustvu, ubijen je početkom marta ispred svoje kuće u Budvi.

Prema Šaranoviću će biti odustavljen postupak koji se vodio zbog optužbi da je zajedno sa svojim sestrićem optuženim Milošem Delibašićem 2013. godine organizovao kriminalnu grupu sa ciljem prevlasti u kriminalnoj sredini i radi osvete Luki Bojoviću za ubistvo brata Branislava Šaranovića.

Ratku Koljenšiću iz Crne Gore sudi se u odstustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bekstvu, pa su na optužničkoj klupi samo Delibašić, Vojinović, Goran Bojanić i Saša Cvetanović.

Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji zemlji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari Izrael dajmond centar.
On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinačko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Cvetanović zvani "pit bul", se tereti kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića, a Goran Bojanić je optužen samo kao član grupe. Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole je u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: