Deo opozicije protiv izbora Gašića na čelu BIA-e

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da bivši ministar odbrane Bratislav Gašić nema kvalifikacije da bude direktor BIA.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.05.2017.

14:21

Deo opozicije protiv izbora Gašića na čelu BIA-e
Foto: Tanjug, arhiva

On je rekao da na tom mestu treba da bude "par ekselans" državni službenik, a ne partijski kadar.

Radulović je novinarima u skupštini povodom najave da bi Gašić mogao da dođe na mesto direktora BIA rekao da se ide iz jedne apsurdne sitacije u drugu ocenjujući da se đ predsednik vlade i SNS "poigrava" sa građanima.

“Ako se to ispostavi da je tačno, a ono što smo videli do sada jeste tačno, gde smo dobili 'vazduhoplova' da nam vodi Koridore, ovo je još jedno stranačko postavljenje", rekao je Radulović.

Poslanik DS i član Odbora za kontrolu službe bezbednosti Radoslav Milojičić smatra da je od toga ko će biti direktor BIA problematičnije to što će možda prvi put u istoriji visoki stranački funkcioner biti na tom mestu.

“To je direktno mešanje SNS. Da li će BIA direktno služiti za razručanavanje sa svim ljudima koji drugačije misle i drugačije govore”, upitao je on i podsetio da još uvek, kako kaže, nisu razjašnjene okolnosti helikopterske nesreće dok je Gašić bio ministar odbrane, a u kojoj je poginulo sedmoro ljudi.

Ocenio je da je veliki problem to što će BIA biti direktno podređena SNS, a to, kako tvrdi, ne postoji nigde u razvijenim zemljama.

Za radikale je manje važno to ko će biti na čelu agencije od toga da počnu da se rešavaju nagomilane afere i nerešena ubistva. Milorad Mirčić iz te partije podseća da je u Srbiji ubijen predsednik vlade Zoran Đinđić, a da se BIA “do danas nije pomerila sa mrtve tačke”.

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da će to biti presedan - da član predsedništva stranke postane direktor BIA, tvrdeći da toga "nije bilo ni kod Tita, Rankovića, ni u Sovjetskom savezu, KGB-u..."

“Ako se to desi, to je još jedan dokaz da Srbija srlja u ponor i da je apsolutizam Aleksandra Vučića došao do vrlo visokog nivoa i da tu treba ozbiljna ekipa, ozbiljan front političke organizacije koja će sprečiti propadanje Srbije, jer mi ovako idemo iz apsloutizma u diktaturu”, tvrdi Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: