Ministarstvo: Laž o tenderu; Vučić: Svi će biti kažnjeni

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su lažne informacije da je javna nabavka za opremanje Kliničkog centra Niš poništena.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.05.2017.

14:32

Ministarstvo: Laž o tenderu; Vučić: Svi će biti kažnjeni
screenshot

Iz Ministarstva navode da je ugovor sa odabranim ponuđačem potpisan 7. aprila ove godine.

"Nakon toga su počele da teku sve ugovorene radnje i rokovi tako da je deo opreme već isporučen KC Niš, a deo opreme se nalazi na carini", navodi se na sajtu ministarstva.

Dodaju da je pre nekoliko dana stigla žalba kompanije koja nije bila ponuđač u javnoj nabavci, a da očekuju da Komisija za zaštitu prava ponuđača, poštujući propisane rokove i u skladu sa svojim ovlašćenjima, donese odluku u vezi sa pomenutom žalbom. Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će svi koji su odgovorni za to što kasni završetak radova i otvaranje nove zgrade u KC Niš biti kažnjeni.

"To je stvar koju ne mogu da tolerišem. Svaka sednica vlade počinje i završava se pitanjem o KC Niš", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je pojasnio kako funkcioniše mehanizam nameštanja tendera.

"Kompanija se dogovori sa ljudima iz vlasti da daju najnižu cenu na tenderu, a odmah iza toga se napravi aneks o povećanju cena za osam do deset miliona", pojasnio je Vučić.

On je dodao da je došlo do promene vlasti u Srbiji, da nije dao da se pravi aneks ugovora, te da su "cedili podizvođače koji ne mogu da isporuče proizvod za tako mali novac".

"Zato radovi kasne. Biće kažnjeni svi koji su učestvovali u tome", rekao je premijer i podsetio da uskoro počinju tenderi za rekonstrukciju KC Srbije, KC Kragujevac, KC Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: