Martinović: Poginuli spasavajući bebu - DS bi da profitira

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović optužio je DS da godinu dana pokušava da politički profitira na padu helikoptera 2015. godine.

Izvor: Tanjug

Subota, 20.05.2017.

00:35

Martinović: Poginuli spasavajući bebu - DS bi da profitira
Foto: Tanjug, arhiva

Martinović kaže da je jedan od predloga DS na svakoj novoj sednici kada se utvrđuje dnevni red da se utvrdi navodna odgovornost premijera Aleksandra Vučića, bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara zato što su “navodno želeli smrt pilota koji su spasavali bolesno dete”.

U skupštinskoj raspravi, Martinović je rekao da se nažalost desila nesreća na kojoj DS želi da prigrabi neki politički poen i to na, kaže, ljudima koji su tragično stradali u pokušaju da spasu bolesnu bebu.

Martinović navodi i da je narod procenio DS kao kukavice jer su, dodaje, samo hteli da ugrabe neku političku ćar na činjenici da je neko umro.

Na to je reagovao šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić koji je predsedavajućem Đorđu Milićeviću rekao da je trebalo da reaguje na “brutalne uvrede” koje je, kaže, Martinović izneo na račun poslaničke grupe DS.

“Ne treba da dozvoljavate ovakvu atmosferu. Izašli smo iz teme. Optužuju da zloupotrebljavamo smrt ljudi u političke svrhe, o tome niste mogli da čujete od nas”, rekao je Ćirić.

Naveo je i da je predsedavajući trebalo da reaguje na takvu vrstu govora u Skupštini jer se, kaže, takav govor lako prenosi u javnost i onda se, dodaje, čudimo odakle toliki nivo nasilja u Srbiji.

“Od poslaničke grupe DS nikada nećete videti nasilje i pozivam vas da reagujete”, poručio je Ćirić predsedavajućem.

Milićević se saglasio sa Ćirićem da su poslanici izašli iz okvira teme koja je na dnevnom redu, ali i naveo da predsedavajući ne može unapred da zna o čemu će neki poslanik da govori, te da sadržaj izlaganja poslanika ne zavisi od predsedavajućeg nego od samih poslanika.

“Nije na meni da sudim šta je istina, niti da vodim dijalog sa poslanicima, već da vodim sednicu u skladu sa Poslovnikom”, kaže Milićević.

Nakon toga za reč se ponovo javio Martinović koji je rekao da je povređeno dostojanstvo parlamenta kada god DS priča o nasilju, navodeći da je ta stranka nasiljem došla na vlast 2000. godine.

“Metod primene fizičkog nasilja nad političkim neistomišljenicima DS je demonstrirala od 2000. godine”, dodao je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: