Objavljen snimak: Tuča ispred ambasade,Erdogan gleda VIDEO

Vašington -- Novi snimak posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana SAD pokazuje kako lider mirno gleda dok njegovo obezbeđenje napada demonstrante u Vašingtonu.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Do tuče je došlo ispred ambasade Turske u Vašingtonu, a Erdogan je zajedno sa nekoliko pripadnika obezbeđenja to mirno posmatrao.

Erdogan se u SAD sastao sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući samo nekoliko sati pre nego što je došlo do pometnje ispred ambasade u kojoj je povređeno nekoliko osoba.

Na snimku se vidi da Erdogan stoji kod svog automobila, malo posmatra, a potom ulazi u ambasadu.

Incident se dogodio u utorak u blizini rezidencije turskog ambasadora u Vašingtonu gde se nalazio Erdogan posle posete Beloj kući.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv Erdogana kada je ulazio u Ambasadu posle sastanka s Trampom.

Anadolija je javila da je Erdoganovo obezbeđenje moralo da rasturi demontrante pošto se "(američka) policija nije odazivala na turske pozive da interveniše".

Svet

Hariri se vratio u Liban

Bejrut -- Premijer Libana Saad Hariri vratio se u Bejrut, više od dve nedelje otkako je putem televizije iz Saudijske Arabije objavio da podnosi ostavku.

Svet sreda 22.11. 00:23 Komentara: 0

Ko će zameniti Mugabea?

Robert Mugabe (93) podneo je ostavku na mesto predsednika Zimbabvea nakon 37 godina provedenih na vlasti. Poslanici su njegovu odluku dočekali sa oduševljenjem.

Svet utorak 21.11. 21:19 Komentara: 4
strana 1 od 12900 idi na stranu