Tramp uvodi nove sankcije Venecueli

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa uvodi nove sankcije članovima Vrhovnog suda Venecuele.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

07:53

Tramp uvodi nove sankcije Venecueli
Neredi u Venecueli, Foto: Tanjug, arhiva

Takva odluka je donešena nakon nekoliko njihovih odluka za koje SAD procenjuju da su doprinele umanjenju moći Kongresa koji je pod kontrolom opozicije, što je za posledicu imalo proteste širom zemlje.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da će zamrznuti imovinu osam vladinih zvaničnika, članova Vrhovnog suda, u cilju da se podrži narod Venecuele "u njihovom naporu da se zaštiti i unapredi demokratska vladavina".

U Venecueli je u martu doneta odluka da se Kongresu oduzme moć, što je kasnije opozvano nakon talasa kritika širom sveta, navodi AP.

Međutim, ta odluka je izazvala svakodnevne proteste, koji se i dalje održavaju širom zemlje, a do sada je preko 40 ljudi izgubilo svoje živote.

Ovo je drugi put da SAD uvodi sankcije Venecueli otkad je Tramp došao na poziciju predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: