Ko će iz Makedonije na sastanak kod Mogerini?

Zbog aktuelne političke situacije u Makedoniji još se ne zna ko će od političkih lidera prisustvovati sastanku lidera država regiona u Briselu.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

11:53

Ko će iz Makedonije na sastanak kod Mogerini?
Foto: Thinkstock

Sastanak je za 24. maj sazvala šefica evroske diplomatije Federika Mogerini.

Skopski medji pišu da bi to mogao biti premijer tehničke vlade Emil Dimitriev ili mandatar Zoran Zaev, koji je najavio da će ubrzo predložiti sastav kabineta i parlamentu dostaviti program rada nove vlade.

Mogerini je, naime, za 24. maja pozvala lidere šest država regiona - Srbije, Crne Gore, Kosova*, BiH, Albanije. Crne Gore i Makedonije, na neformalnu radnu večeru, a portparolka Evropske komisije Maja Kocijačić je izjavila da će taj skup poslužiti da se napravi presek postignutog od poslednje posete šefice efropske diplomatije regionu, marta ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: