"Porazno i sramno ponašanje Komunalne policije"

Porazno je i sramotno da i danas, u 21. veku, postoje ljudi koji vrše diskriminaciju po bilo kom osnovu.

Izvor: Beta

Petak, 19.05.2017.

20:40

screenshot

To je izjavio predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma i Romkinja u Srbiji, Nenad Ivanišević, povodom postupanja beogradske Komunalne policije prema romskoj deci.

"Još poraznije je to što su u ovom slučaju žrtve diskriminacije bila deca romske nacionalnosti. Dete, bez obzira koje je rase, vere ili socijalnog statusa, treba da ima pravo na srećno detinjstvo, a igra je sastavni deo njegovog odrastanja. Ko ste vi da mu to uskratite?", saopštio je Ivanišević , koji je i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je naglasio da deca nisu kriva što su se rodila pripadajući nekoj manjinskoj grupi, a još manje su kriva što su htela sa se igraju u jednom od beogradskih parkova.

"Zamolio bih nadležne organe da komunalni policajci koji su izvršioci ovog žalosnog čina budu adekvatno kažnjeni, jer ne smemo dozvoliti da u našem društvu i našoj zemlji neko demonstrira silu nad nedužnom decom", kazao je Ivanišević.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se čuje da komunalni policajci romskoj deci ne dozvoljavaju da se igraju u parku na Kalemegdanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: