Nema zagađenja vazduha zbog požara na deponiji u Vinči

Na deponiji Vinča lokalozovan je manji požar, a šest mašina je na terenu i očekuje se da tinjanje vatre bude u celosti lokalizovano do kraja dana.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

10:25

Nema zagađenja vazduha zbog požara na deponiji u Vinči

V.d. sekretara za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš kaže da nema zagađenja u vazduhu, odnosno da se svi parametri prate i nema pokazatelja da je neki deo grada ugrožen.

"Juče je primećen dim na deponiji Vinča, pa su ekipe 'Gradske čistoće' i Sektora za vanredne situacije odmah izašle na teren i konstatovale tinjanje vatre u jednom delu deponije", rekao je Glavaš za Tanjug.

Kako kaže, u celosti je "otvoren" deo gde se nalazilo žarište, koje je lokalizovano u toku noći, ali je na deponiji trenutno šest mašina, koje rade na potpunom gašenju, kao i na tome da se na to mesto ne donosi novo smeće, već da se ono pokriva čistom zemljom.

"Ekipe sektora vanredne situacije su odradile odličan posao, tokom cele noći se gasilo i dalje se gasi. Trenutno nemamo požar, imamo samo blago tinjanje na deponiji koje očekujemo da će biti u celosti sanirano do kraja dana", rekao je Glavaš.

On je dodao da nema razloga za strah, jer su sve nadležne službe odmah izašle na teren i da se brzom reakcijom žarište lokalizovalo u kratkom roku.

Kada je reč o eventualnom zagađenjeu, Glavaš kaže da se prate svi parametri i da sada nema pokazatelja da je neki deo grada ugrožen.

I iz Gradskog zavoda za javno zdravlje saopštili su da požar na deponiji u Vinči nije izazvao prekoračenje graničnih vrednosti zagađujućih materija na teritoriji grada.

Merne stanice Zavoda i Agencije za zaštitu životne sredine ne pokazuju prekoračenje vrednosti suspendovanih čestica, sumpor dioksida i azot dioksida. Merenja su obavljena na prostoru Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi Ćuprija, Karaburma i u delovima Krnjače, Koteža i Borče, a prema informacijama gradjana, sem navedenih delova grada, dima ima iznad Slanaca i Velikog sela, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: