Glavaš: Kažnjavamo sve prekršaje u Cetinjskoj

Svi prekršaji, odnosno nepoštovanje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj ulici se kažnjavaju.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

16:52

Glavaš: Kažnjavamo sve prekršaje u Cetinjskoj
Tanjug

To kaže v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija i komunikacije sa građanima Darko Glavaš i dodaje da je doneto sedam rešenja o uklanjanju bašti ugostitelja u Cetinjskoj 15.

"Grad Beograd čuje i razume probleme svih svojih građana, zato su donete posebne mere za samu Cetinjsku ulicu, a sve su dogovorene zajednički i sa stanarima koji žive i koji su ugroženi delovanjem lokala u toj ulici", rekao je Glavaš za Tanjug.

On je podsetio da je po odluci grada za lokale u tom delu grada skraćeno radno vreme, radnim danima do ponoći, a vikendom do jedan sat ujutru.

"Sekretarijat za inspekcijske poslove sproveo je 2.990 kontrola, od toga više od 200 u noćnim satima. Doneto je sedam rešenja o uklanjanju bašti ugostiteljskih objekata i urađene su sve mere koje su u skladu sa zakonom", rekao je Glavaš.

Kako je dodao, svi prekršaji se kažnjavaju, a uvedeno novo radno vreme lokala se gotovo u celosti poštuje.

Glavaš je ukazao da su svi lokali koji se nalaze u toj ugroženoj zoni u privatnom zakupu, odnosno nijedan se ne nalazi u poslovnom prostoru opštine ili grada.

"Tako da i sa te strane moramo da balansiramo, da oni imaju zakonsko pravo na rad, ali Grad sprovodi sve zakonom propisane mere kako bi u celosti olakšao život sugrađanima u tom delu grada", rekao je Glavaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: