Kuburović: Ponovo nepravda nad Srbima, sramna odluka

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da je još jednom potvrđena nepravda nad Srbima na KiM.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

16:22

Kuburović: Ponovo nepravda nad Srbima, sramna odluka
Foto: Tanjug

Ona je odluku Specijalnog tužilaštva u Prištini kojom je obustavilo istragu o 14 srpskih žetelaca nazvala "sramnom".

"Ni posle 18 godina prištinsko pravosuđe nije došlo do istine ko su počinioci ovog monstruoznog zločina.

"Da li je to ravnopravnost svih građana za koju se Priština navodno zalaže? Da li je to jedanaki pristup pravdi? Da li to znači da će svako ubistvo, mučenje i brutalni napadi na Srbe na Kosovu nekažnjeno proći?", navela je Kuburovićeva u izjavi za Tanjug.

Prema njenim rečima, skandalozno je to što se slavi puštanje na slobodu jednog teroriste, ubice i silovatelja, za kojeg postoji nebrojano mnogo dokaza da je počinio najteža dela nad civilnim stanovništvom, a da smrt 14 Srba ni posle skoro 20 godina nema ni ime ni prezime.

Ukazujući da pravog i iskrenog pomirenja na Kosovu neće biti sve dok uterivanje straha i teror vladaju prema srpskom stanovništvu, Kuburovićeva je izrazila nadu da će Specijalni sud za OVK u Hagu privesti pravdi odgovorne za zločin u Starom Grackom.

"Nadam se da će Specijalni sud za OVK u Hagu posvetiti više pažnje i učiniti ono što pravosudni organi u Prištini nisu imali ni volje, a ni sposobnosti u proteklih 18 godina i da će privesti pravdi i pocionice masakra iz jula 1999. godine. "

Specijalno tužilaštvo u Prištini obustavilo je istragu protiv svih osam osumnjičenih za ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: