Američki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga

Američki avioni bombardovali su konvoj sirijskih snaga kod granice s Jordanom ocenjujući da mogu predstavljati pretnju koalicionim snagama u borbi protiv ID.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 18.05.2017.

21:19

Američki avioni bombardovali konvoj sirijskih snaga
Foto: GettyImages

To je izjavio Frans presu neimenovani američki zvaničnik.

Koalicija na čelu sa SAD izvela je napad na sirijske snage u Tanfu u okviru utvrđene zone deeskalacije, izjavio je za Sputnjik portparol Pentagona.

"Izvršen je napad. On je bio protiv provladinih snaga koje deluju u blizini Tanfa. Ove provladine snage delovale su u okviru utvrđene zone deeskalacije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, „komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju pretnju koalicionim snagama“.

Konvoj nije odgovorio na upozorenja da se ne približava suviše blizu snagama koalicije u oblasti Tanf na jugu Sirije, gde se nalazi kamp sirijskih pobunjenika koji imaju podršku SAD, rekao je zvaničnik Frans presu.

SAD su kasnije saopštile da su u američkom napadu na jug Sirije možda pogođene sirijske vladine snage, dok su organizovali borbene položaje.

Zvaničnici saopštavaju da su u napadu u blizini grada Tanfa pogođeni buldožer, tenk i osoblje prisutno na licu mesta, ali nije jasno da li su u pitanju sirijske vojne snage ili provladini saveznici.

Jedan od zvaničnika rekao je da su prorežimske snage ušle u demilitarizovanu zonu bez dozvole i SAD ih je videla kao pretnju za trupe koje se nalaze na tom području, navodi AP.

Sirijski opozicioni mediji preneli su da je u napadu uništen veliki broj vozila.

Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama u tom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: