Dodik: Izetbegović prolupao sa tim svojim revizijama

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "urušio institucije BiH" i da je "prolupao s tim svojim revizijama".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2017.

19:03

Dodik: Izetbegović prolupao sa tim svojim revizijama
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Mislim da kada on tvrdi da bi ponovo pokrenuo reviziju tužbe nije to priča samo o stavu Bošnjaka, to je upereno i na Srbiju", rekao je Dodik dodajući da bošnjački političari imaju patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pogotovu RS.

"Moram im reći da postoje države i Srbija i RS i imaće probleme sa takvim inicijativama, zato sam u pravu kad kažem da mislim da je prolupao ako misli da može da pokreće bilo šta pred medjunarodnim sudom. Procedure kažu da mora da postoji saglasnost tri člana Predsedništva, on je protiv srpskih nacionalnih interesa", rekao je Dodik u Danu uživo na N1.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je sinoć za regionalnu televiziju N1, da bi pred Medjunarodnim sudom pravde ponovo pokrenuo postupak revizije po tužbi BiH protiv Srbije.

Izetbegović je kazao da bi ponovo ušao u isti postupak, za koji N1 navodi da je podigao veliku prašinu na lokalnoj, ali i regionalnoj političkoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: