Janković potvrdio: U nedelju osnivačka skupština pokreta

Bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković potvrdio je da će u nedelju biti održana osnivačka skupština pokreta čije formiranje je ranije inicirano.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 17.05.2017.

14:46

Janković potvrdio: U nedelju osnivačka skupština pokreta

"Niko od osnivača neće biti funkcioner bilo koje političke stranke. Statut, ime i prvi članovi predsedništva pokreta biće utvrđeni na osnivačkoj skupštini", rekao je Janković.

On je dodao da će među osnivačima biti više desetina ličnosti iz cele Srbije i da će u narednoj nedelji pozvati javnost na obeležavanje osnivanja pokreta.

Da će u nedelju biti održana osnivačka skupština ranije je javio beogradski list "Danas".

Kako se navodi, prema zakonskoj proceduri, na osnivačkoj skupštini trebalo bi da se usvoji statut udruženja, sačini zapisnik, biraju prvi organi i odredi struktura udruženja, te se da ovlašćenje onome ko će zvanično podneti zahtev za registraciju Agenciji za privredne registre.

Izvori lista “Danas“ nisu mogli da kažu kako će se udruženje zvati, jer ili je ono stroga tajna ili se oko njega još nije postigla saglasnost.

Prema njihovim saznanjima, udruženje građana će neko vreme imati tu formu, a vremenom bi prema planu trebalo da preraste u političku stranku.

Janković je nedavno na svom profilu na Tviteru pozvao svoje pratioce da predlože ime za, kako je rekao, "politički pokret društvene pravde i vladavine prava koji će nam vratiti dostojanstvo i osmehe na lica".

Među predlozima našli su se Pokret slobodnih građana Srbije, Buđenje, Front slobodnih ili samo Sloboda, Pokret građana Srbije, Pokret za normalnu Srbiju (PONOS), Pokret za slobodnu Srbiju...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: