Haradinaj: Čakor je granica sa CG, neće biti ZSO

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će poverenje koje bude dobio od birača i pojedinih političkih partija iskoristiti za dobrobit Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

19:15

Haradinaj: Čakor je granica sa CG, neće biti ZSO
Foto: Tanjug

Kako je rekao, to poverenje "neće iskoristiti za partijske i političke interese".

Haradinaj je na skupu u selu Jablanica kod Đakovice najavio da neće odstupiti od protivljenja demarkaciji granice sa Crnom Gorom, ističući da je "kosovska granica na Čakoru", te da, ako bude bio premijer, na Kosovu "neće biti mesta ni za Zajednicu srpskih opština, ni za Srbiju", preneli su prištinski mediji.

Od povratka iz Francuske, gde je bio u pritvoru tamošnjih pravosudnih organa po zahtevu za izručenje srpskom pravosuđu, Haradinaj je pooštrio retoriku prema vlastima u Beogradu i Srbiji.

Iz Francuske i po povratku na Kosovo kritikovao je i kosovsku vlast, da bi, poslednjih dana, promenio stavove prema strankama koje su u Prištini formalno još na vlasti.

Haradinaj je pre nedelju dana bio kategoričan i rekao da ne postoji mogućnost da njegova stranka, Alijansa za budućnost Kosova, na izborima bude u koaliciji sa strankama koje su bile deo vladajuće koalicije.

"Pozivamo građane da im svojim glasovima sude za štetu koju su učinili zemlji. Apelujemo na građane koji nam daju poverenje da spasu zemlju od previranja, u koje su nas uvukli DPK i DSK", rekao je Haradinaj pre nedelju dana.

Suprotno tim izjavama, njegova ABK i Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja potpisale su kasno sinoć predizborni kaolicioni sporazum sa najbrojnijom strankom na Kosovu, Demokratskom partijom Kosova.

Posle predaje zahteva Centralnoj izbornoj komisiji za registraciju i zajednički nastup na izborima, iz ABK i Inicijative je saopšteno da će Haradinaj biti kandidat koalicije za budućeg premijera Kosova, dok se iz DPK o tome još nisu izjasnili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: