Drama na Jarinju:Pokušaj pljačke, pucnji, zapaljeno vozilo

Nakon pokušaja pljačke i pucnjave na administrativnom prelazu Jarinje, policija je pronašla vozilo za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili u incidentu.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

12:15

Drama na Jarinju:Pokušaj pljačke, pucnji, zapaljeno vozilo
Foto: Freeimages

To je izjavio šef operativnog planiranja i procenjivanja KP-a za region Sever Miodrag Lekić.

"Vozilo je napušteno i zapaljeno, u selu Baziće, u opštini Leposavić. Potraga za samim napadačima se nastavlja", potvrdio je on za Kosev.

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, otvoren je za saobraćaj nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac, a počinioci su otvorili paljbu na pripadnike policije, prenosi portal Kosev, navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih.

"Završen je uviđaj. Saobraćaj na prelazu Jarinje je normalizovan i pušten u oba pravca. I dalje se primenjuje operativni plan 'čelični prsten' u okviru kojeg nastavljamo sa određenom kontrolom vozila, lica i blokadom putnih pravaca, u cilju potrage za osumnjičenima, a u delovima magistralnih puteva na Kosovu gde mi procenimo da su oni pobegli", rekao je Lekić.

On nije mogao da potvrdi informaciju agencije Kosovapres da se u vozilu koje je prevozilo novac - nalazilo milion evra, navodeći da Kosovska policija trenutno nema potvrdu koliko je novca bilo, te i da je to deo istrage.

Pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo, preneo je Kosev.

Pretpostavlja se da su u kombiju krajsler bile dve osobe koje su pod pretnjom oružjem pokušale da uzmu novac.

Tom prilikom, jednom pripadniku firme Henderson oduzet je pištolj, koji su napadači prilikom bega najverovatnije odneli sa sobom.

Oštećenja na vozilu firme Henderson nema, policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka, a osumnjičeni su vozilom pobegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

O incidentu obaveštena i Kancelarija za KiM

Narodna banka Srbije saopštila je da je, neposredno po prelasku administrativnog prelaza “Jarinje”, izvršen oružani prepad na vozilo za prevoz vrednosti, kojim je transportovan novac za potrebe ekspozitura domaćih banaka na KiM.

Zahvaljujući prisebnoj i brzoj reakciji radnika NBS, kao i radnika kompanije koja vrši obezbeđenje transporta na području KiM, pokušaj oružane pljačke je osujećen i izbegnute su teže posledice, naodi se u saopštenju.

O incidentu je obaveštena i Kancelarija za KiM, koja je preduzela odgovarajuće proceduralne korake na daljem tretiranju ovog neželjenog slučaja, dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: