Haradinaja za premijera podržalo 12 partija

Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo potpisale su predizborni koalicioni sporazum, prenosi Danas.

Izvor: Danas

Sreda, 17.05.2017.

09:12

Haradinaja za premijera podržalo 12 partija

Kako je preneo Radio Slobodna Evropa, u toj koaliciji je još deset manjih partija koje će zajedno nastupiti na prevremenim parlamentarnim izborima, saopštila je Miradije Mavrići iz Centralne izborne komisije Kosova.

Te partije, koje vode Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj, sporazum su postigle nekoliko minuta pre ponoći kada je istekao rok za predaju predizbornih koalicionih sporazuma.

Vest o koaliciji doskora ozbiljno zavađenih bivših komandanata OVK na Fejsbuku je objavio zvaničnik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiju, koji je napisao „Novi početak — DPK, ABK i NISMA“.

Iz Haradinajeve partije, koja je do sada bila u opoziciji, ranije su rekli da imaju „crvene linije“ kada je u pitanju koalicija sa dosadašnjim vladajućim partijama.

U utorak uveče, predizborni sporazum potpisali su Demokratski savez Kosova Ise Mustafe i Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija.

Nešto ranije koaliciji su se pridružili i aktuelna gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari Ljilja i nezavisni poslanik Iljir Deda, podsećaju agencije.

Pokret Samoopredeljenje na izbore izlazi samostalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: