Vulin Zaevu: Srbija nije opravdanje ni za čije probleme

Ministar Aleksandar Vulin poručio je makedonskim i ostalim političarima u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

15:15

Vulin Zaevu: Srbija nije opravdanje ni za čije probleme
Foto: Tanjug / Zoran Mirkoviæ

"Srbija nije opravdanje ni za čije probleme, ona može da bude samo faktor stabilnosti i da pomogne", kazao je Vulin novinarima u Beogradu.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev, koji je u podne dobio mandat za sastav nove vlade, rekao je da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji, ali je dodao da će se truditi da ima dobre odnose sa zvaničnicima iz Beograda.

"Vidite, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je vodio kampanju i bukvalno u svakom svom nastupu govorio o nekakvom 'makedonskom scenariju'. Nažalost, to je, makar meni, bilo neprijatno slušati, to kako naš sused govori o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1.

Vulin je odgovorio da je neprijatno slušati ružne reči o srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, dok su sa druge strane sve poruke Srbije umirujuće.

"Vučićev odnos prema Makedoniji kao premijera, i kao predsednika države će biti maksimalno dobrosusedski i sa željom da Makedonija bude stabilna, ali molimo sve makedonske političare i političare u okruženju da ne traže opravdanje za sopstvene probleme u Srbiji", kazao je Vulin.

On je dodao da Makedonija prolazi kroz teške probleme, a da Srbija dobronamerno govori istinu kako bi se stanje u toj zemlji popravilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: