"Dačić premijer? Onda uz beogradske imamo i parlamentarne"

Ko će biti novi premijer trebalo bi da bude poznato u narednih nekoliko dana, a kladionice imaju svog favorita.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

16:16

Foto: Tanjug

Ko će umesto Aleksandra Vučića u premijersku fotelju nije samo pitanje koje intrigira političku scenu, već i sportske kladionice.

Odlazeći predsednik Vlade, koji će 31. maja preuzeti dužnost predsednika države, do tog roka doneće odluku kome predaje vođenje tima u Nemanjnoj 11.

Kako navode, najeralnije je da u premijersku fotelju ponovo sedne Ivica Dačić, nešto veću zaradu donose ministri Dušan Vujović i Ana Brnabić ili Nikola Selaković.

Sportskim rečnikom rečeno, autsajderi su Miloš Vučević, Zorana Mihajlović i odlazeći predsednik Tomislav Nikolić.

Uloženih 100 dinara na Nikolića donosi zaradu od 10.000 dinara, a dvaput manje dobijate ako vam je favorit bila ministarka saobraćaja.

Izbor premijera ili premijerka daće i odgovor na pitanje koliko bi mogla da traje nova Vlada.

“Imenovanje Dačića bi značilo da imamo vrlo brzo parlamentarne izbore, verovatno zajedno sa izborima za gradonačelnika sledeće godine u Beogradu. Ne verujem da bi Vučić dao Dačiću da bude premijer u sledeće tri godine do kraja mandata jer to bi sigurno ojačalo SPS”, kaže novinar njuz magazina “Nedeljnik” Nenad Čaluković.

Zanimljivo je da kladionice kao kandidate za Vučićevu fotelju ne vide Nebojšu Stefanović ili Jorgovanku Tabaković.

“Ako bude neko iz SNS, to će onda značti da je Vučić onda odlučio da pokuša da održi mandat ove vlade u naredne tri godine, da nećemo imati parlamentrane izbore, što je u ovom trenutku manje realnija opcija”, navodi Čaluković.

Čak i oni ministri koji se ne nalaze među kandidatima za premijersko mesto ne prognoziraju konačan ishod ove utakmice.

“Oni smatraju da je to tako u ovom trenutku, na osnovu pisanja štampe, onoga što se razgovara ili što se priča po kuloarima. Da im je to najbliže pa se verovatno klade u tom pravcu. Ali još jednom da vas podsetim - predsednik Vučić je taj koji je dobio poverenje i on će odlučiti, neće odlučiti kladionice”, ističe ministar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: