General "vadi Trampove fleke": Sve sam čuo, nema tajni...

Savetnik u Beloj kući za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmaster imao je težak zadatak – da objasni “šta je to“ Donald Tramp rekao Sergeju Lavrovu.

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2017.

18:21

General
Getty Images

Nekadašnji general se pojavio pred medijima kako bi odgovorio na pitanje da li je američki predsednik ugrozio bezbednost SAD davanjem poverljivih informacija ruskom šefu diplomatije, prilikom nedavnog susreta u Vašingtonu, kako su prethodno preneli mediji.

“Niko od nas nije osetio da je ta konverzacija bila neprikladna. Sve ono o čemu je predsednik diskutovao sa ministrom spoljnih poslova je bilo potpuno prikladno. Tome smo prisustvovali i ja, državni sekretar Reks Tilerson i zamenik savetnika za nacionalnu bezbednosnu strategiju Dina Pauel“, rekao je Mekmaster.

On je tako želeo da opovrgne medijske navode da su u trenutku “razmene poverljivih informacija“ u Ovalnom kabinetu bili samo Tramp, Lavrov i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak.

“Ostajem pri svom prvom saopštenju, tu sam naveo da nije bilo diskusije o obaveštajnim izvorima ili obaveštajnim metodama. Predsednik nije otkrio nijednu vojnu operaciju koja javnosti već nije poznata. Bio sam u toj sobi i to se nije dogodilo“, dodao je Mekmaster.

Prema njegovim rečima, Tramp uopšte ni ne zna odakle obaveštajni podaci dolaze, a nije informisan niti o izvorima niti o metodama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: