Melanšon zgrožen novim premijerom: Evo vam desničara

Vođa francuske krajnje levice Žan-Lik Melanšon neprijateljski je reagovao na imenovanje Eduara Filipa za novog premijera Francuske.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.05.2017.

23:32

Melanšon zgrožen novim premijerom: Evo vam desničara
Tanjug

Melanšon, koji je sa gotovo 20 odsto osvojenih glasova stigao četvrti u trci za predsednika zemlje u prvom krugu izbora, nastoji da pretoči snažnu podršku u predsedničkoj kampanji u poslanička mesta na parlamentarnim izborima u junu.

On je ukazao da Filip dolazi sa francuske političke desnice i dodao "desnica je upravo anektirana, sa premijerom uzetim iz njihovih redova, iz redova partije Republikanci".

Glasači izlaze na parlamentarne izbore u junu da izaberu 577 poslanika Nacionalne skupštine. Melanšon ih je pozvao da ne pruže parlamentarnu većinu novom predsedniku Emanuelu Makronu i premijeru Filipu. Novi francuski predsednik vlade, koga je predsednik Makron imenovao danas, 46-ogodišnji Eduar Filip je bio gradonačelnik Avra od 2010. i član je Republikanske partije.

On je blizak Alenu Žipeu, bivšem premijeru koji je takođe želeo da bude predsednički kandidat Republikanaca ali je izgubio nominaciju na unutarstranačkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: