Tramp: Potraga za šefom FBI se brzo odvija

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da se njegova potraga za novim šefom FBI odvija brzo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

20:17

Tramp: Potraga za šefom FBI se brzo odvija
Foto: GettyImages

"Brzo se krećemo", rekao je Tramp novinarima, preneo je Rojters.

Tramp je ranije izjavio da želi da brzo imenuje novog direktora FBI-ja umesto smenjenog Džejmsa Komija, nagovestivši da bi se to moglo desiti do petka, a već su počeli razgovori s kandidatima za tu funkciju kojih ima 11.

Tramp je u subotu novinarima koji su sa njim putovali avionom u Virdžiniju rekao da će proces odabira kandidata teći brzo, istakavši da su kandidati koji su u razmatranju "većinom dobro poznati, visoko uvaženi i zaista talentovani ljudi", preneo je Rojters.

"A to je ono što želimo za FBI", istakao je američki predsednik, dodavši da postoji mogućnost da će odluku o novom direktoru FBI-ja doneti pre nego što iduće nedelje, u petak, krene na svoje prvo putovanje izvan zemlje otkako je postao predsednik SAD.

On je ranije ove nedelje sa čela FBI-ja iznenada smenio Komija, koji je vodio istragu o mogućem dosluhu između Rusije i Trampovog predizbornog tima i mešanju Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016, zbog čega su kritičari napali Trampa.

Zvaničnik Bele kuće je rekao da postoji 11 kandidata za novog direktora FBI-ja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: