Tramp će s Makronom na duži ručak, da ga bolje upozna

Predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, imaće "duži ručak" u Briselu krajem maja, kako bi bolje upoznali.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.05.2017.

08:56

Tramp će s Makronom na duži ručak, da ga bolje upozna
Foto: Getty images

Visoko pozicionirani zvaničnici američke administracije rekli su za AFP da će dvojica lidera, za koje Bela kuća veruje da imaju mnogo toga zajedničkog, razmeniti mišljenje na ručku, koji će biti održan 25. maja u Briselu.

Njih dvojica će najverovatnije razgovarati, prevenstveno, o saradnji u borbi protiv terorizma, koju Bela kuća opisuje kao odličnu, ali i o pronalaženju zajedničkog jezika po pitanju ekonomije.

Iako se sumnjalo da bi Tramp više voleo da je liderka krajnje desnice Marin Le Pen pobedila na predsedničkim izborima u Francuskoj, Bela kuća smatra da 39-ogodišnji Makron, koji je u nedelju zvanično preuzeo dužnost, i 70-ogodišnji Tramp nisu tako "nezgodni saveznici" kao što je možda u početku delovalo.

Obojica su, ističe AFP, "predsednički početnici".

"Oni su dvojica najnovijih lidera na sceni", rekao je visokopozicionirani zvaničnik Trampove administracije dodajući da je njihov nedavni telefonski razgovor protekao veoma dobro. Prema njegovim rečima, Tramp je bio "veoma impresioniran" Makronom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: