Cveće Draži i zašto Drašković ne ide na Ravnu Goru

Srpski pokret obnove (SPO) položio je venac na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću na Ravnoj Gori.

Izvor: B92

Subota, 13.05.2017.

19:02

Cveće Draži i zašto Drašković ne ide na Ravnu Goru
Tanjug

Kako se navodi u saopštenju SPO, venac je položen uz prisustvo par stotina pristalica kojima se jedino obratio Mirko Čikiriz potpredsednik te stranke.

"Želja SPO je da ovo bude najveće svetilište i izletište u Srbiji. Naša stranka dala je najveći doprinos slobodnoj Ravnoj Gori", kazao je Čikiriz.

Odgovarajući na pitanje zašto Vuk Drašković već nekoliko godina ne dolazi na Ravnu goru, Čikiriz je odgovorio da lider SPO, koji je najzaslužniji što je Ravna gora danas "slobodna i rehabilitovana", smatra da je njegova misija završena.

Ravna gora je poznata kao mesto gde se sklonio general Mihajlović, koji je posle Aprilskog rata odbio da prizna kapitulaciju i tamo osnovao Ravnogorski pokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: