"Srbija da obriše KiM iz Ustava ili da mi ucrtamo trećinu"

Ramuš Haradinaj rekao je da bi Srbija trebalo da izbriše KiM iz Ustava, a da će u suprotnom Kosovo recipročno "ucrtati trećinu srpske zemlje na svoju mapu".

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

15:28

Foto: Getty Images

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je u emisiji "Rokum rol" na TV Rokum, rekao da Srbija ima agendu da se "ruga Kosovo" u i da bi trebalo reći Evropskoj uniji, a posebno SAD, da "Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da mu se ruga".

Kako kaže, deo te agende jeste i njegov boravak u pritvoru francuskih vlasti.

"Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi mog slučaja, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto", naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: