U "prosvetnom rebusu" 9 predmeta za petake

Nacionalni prosvetni savet usvojio je programe za četiri predmeta za buduće petake, ali je u "prosvetnom rebusu" ostalo još devet predmeta, piše Politka.

Izvor: Politika

Četvrtak, 11.05.2017.

10:07

U
Foto: Getty images

List navodi da je Nacionalni prosvetni savet usvojio program za predmete informatika i računarstvo, tehniku i tehnologiju, fizičko i zdravstveno vaspitanje i muzičku kulturu za peti razred osnovne škole. Za preostalih devet predmeta, od ukupno 13, NPS bi trebalo da se izjasni na narednoj sednici 23. maja.

Međutim, kako ističe Politika, već dva dana nakon toga ističe mandat 22 od ukupno 43 člana prosvetnog saveta, što znači da neće imati kvorum za donošenje odluka do zasedanja u novom sastavu, a pitanja koja čekaju na rešavanje ima mnogo.

Politika dalje navodi da je, na primer, plan za sedmi i osmi razred naišao na brojne primedbe, pogotovo kada je reč o blok nastavi za informatiku i računarstvo i tehniku i tehnologiju. Navodi se još da ima i mnogo primedbi na programe drugih predmeta za ta dva razreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: