Suze i osmesi Makronovih pristalica ispred Luvra / FOTO

Više hiljada ljudi okupilo se ispred Luvra u centru Pariza da pozdrave pobedu svog kandidata, centriste Emanuela Makrona na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 07.05.2017.

21:33

Suze i osmesi Makronovih pristalica ispred Luvra / FOTO
Tanjug/AP

Mašući francuskim zastavama, pristalice novog predsednika počeli su da slave njegovu pobedu nad kandidatkinjom krajnje desnice Marin Le Pen.

Tanjug/AP
Pored velike staklene piramide ispred Luvra ispred koje je postavljen ogroman ekran, pristalice novog predsednika uzvikivale su "Makron predsednik" pošto su prethodno prošli kroz policijsku kontrolu.
Tanjug/AP
Skup obezbeđuje veliki broj policajaca. Oko 1.800 novinara akreditovano je da prati izborno veče, ali stotine njih i dalje čekaju da prođe bezbednosnu proveru.
Tanjug/AP
Oko hiljadu pristalica kandidatkinje Marin Le Pen, pristalice i članovi stranke okupili su se u restoranu kod Vensenske šume na istoku Pariza gde ona organizuje izborno veče.
Tanjug/AP
Oko petnaest medijskih kuća osudilo je to što im nije dozvoljeno da prisustvuju njenoj izbornoj večeri, zbog čega je jedan broj drugih medija, među kojima su Mond i Liberasion, objavio da će bojkotovati taj skup iz solidarnosti.
Tanjug/AP
Portret Makrona je kratko je izviždan kad se pojavio na ekranu pre nego što je Le Pen izašla i održala kratak govor u kome je priznala izborni poraz, pošto je prethodno telefonom čestitala Makronu na pobedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: