Le Penova: Makronove pristalice nasilne, promenili smo sve

Francuski predsednički kandidat Marin Lepen optužila je pristalice svog rivala Emanuela Makrona za nasilje i nepoštovanje "svete katedrale".

Izvor: B92

Subota, 06.05.2017.

00:12

Le Penova: Makronove pristalice nasilne, promenili smo sve
Foto: GettyImages

Ona je na svom Tviter nalogu napisala, povodom dobacivanja Makronovih pristalica ispred katedrale u Remsu, da oni nemaju poštovanja.

"Pristalice gospodina Makrona nastupaju nasilno svugde, čak i u simboličkim i svetim mestima. Bez dostojanstva", napisala je Le Penova na Tviteru, prenosi AP.

Ona je poslednjeg dana kampanje iznenada posetila katedralu u Remsu, gde su je dočekale Makronove pristalice i uzvikivale protiv nje.

Na televizijskim snimcima vidi se kako je Le Penova napustila katedralu sa rukama iznad glave kako bi se zaštitila i kako ulazi u crna kola, dok mala grupa uzvikuje razne "epitete".

Le Pen je rekla da je, bez obzira da li će ona pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, sada sve drugačije.

"Bez obzira na ishod postigli smo ideološku pobedu. Promenili smo sve", rekla je ona u intervjuu za AP.

Pošto je svoj Nacionalni front dovela do velikog izbornog uspeha ušavši u drugi krug, Le Pen je rekla da "čak iako ne ostvarimo naš cilj, u svakom slučaju, rodjena je ogromna politička snaga".

Kako je dodala, njena stranka je uspela da se nametne u francuskoj politici.

Drugi krug izbora održava se u nedelju, a prema anketama javnog mnjenja nezavisni kandidat Emanuel Makron je u velikom vodjstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: