Most Plenkoviću: Odlaganjem glasanja kršite Ustav

Stranka Most upozorava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da odugovlačenjem imenovanja novih ministara krši Ustav s ozbiljnim posledicama po državu i društvo

Izvor: Tanjug

Subota, 06.05.2017.

21:11

Most Plenkoviću: Odlaganjem glasanja kršite Ustav
Foto: GettyImages

Takođe, ocenjuju da odugovlačenjem Plenković nastoji da izbegne negativne izborne posledice osiguranja stabilne saborske većine uz pomoć HNS-a.

Most je upozorio Plenkovića, predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića kao i "njihovu na krajnje sumnjiv način prikupljenu saborsku većinu" da su gotovo svi vodeći ustavni i pravni stručnjaci, kao i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, složni u tvrdnji da smenjene ministre moraju zameniti novi i to u što kraćem roku, dakle ne dužem od 30 dana, prenosi Hina.

"Kako je drugi krug lokalnih izbora tek 4. juna, odlaganje glasanja o imenovanju novih ministara nakon tog roka značilo bi da se Hrvatska našla u duboko nezakonitoj i protivustavnoj situaciji kakva nije viđena od uspostavljanja demokratskog poretka u Hrvatskoj", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za tu situaciju odgovoran Andrej Plenković, zbog kojeg je došlo do pada Vlade i zbog kojeg je kriminal u Agrokoru i dalje zaštićen," stoji u saopštenju Mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: