Tramp se "pomirio" sa Turnbulom: Nismo deca

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je s premijerom Australije Malkolmom Turnbulom i ocenio da između njihove dve zemlje postoji "odlično prijateljstvo" .

Izvor: Beta

Petak, 05.05.2017.

07:46

Tramp se
Foto: Getty Images

Tramp je rekao da je prevaziđen njihov spor nastao zbog njegove ranije izjave da je "neverovatno razočaran" jer je njegov prethodnik Barak Obama pristao na sporazum sa Australijom koji će omogućiti prijem muslimanskih izbeglica u SAD.

"To smo rešili. I tada smo imali dobar razgovor. Mediji su preterali. Nismo deca", rekao je Tramp.

Američki predsednik i australijski premijer su večerali u Njujorškoj luci, na jednom američkom ratnom brodu, pretvorenom u muzej, povodom 75 godina od pomorske bitke SAD i Australije protiv Japana, u Drugom svetskom ratu.

Tramp je tako prvi put od dolaska na vlast razgovarao s nekim stranim zvaničnikom u Njujorku, gde je nekoliko stotina ljudi protestovalo protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: