Obama: Neću mnogo da se mešam, ali glasajte za Makrona

Bivši predsednik SAD Barak Obama pozvao je građane Francuske da u drugom krugu predsedničkih izbora u toj zemlji glasaju za Emanuela Makrona.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

16:44

Obama: Neću mnogo da se mešam, ali glasajte za Makrona
Foto: Tanjug / AP

"Makron se bori za liberalne vrednosti i izneo je viziju važne uloge Francuska u Evropi i širom sveta", rekao je Obama u video-snimku objavljenom na sajtu Emanuela Makrona, prenosi AFP.

Obama je dodao i da se Makron "obraća nadama ljudi, a ne njihovim strahovima".

"Nemam nameru da se mešam sada u mnoge izbore sada kada se više ne borim za mandat, ali izbori u Francuskoj su izuzetno značajni za budućnost te zemlje i za vrednosti koje su nam najvažnije", rekao je Obama.

Prema anketama, Makron vodi ispred Le Penove za oko 20 posto.

Takođe, kako se navodi, istraživanja pokazuju da je on pobedio Le Penovu u direktnoj predsedničkoj debati i na taj način ostavio mnogo bolji utisak na birače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: