Eksplodirala zaostala kasetna bomba, povređen deminer

Jedan deminer povređen je kada je prilikom čišćenja vojnog aerodroma "Dubinje" kod Sjenice eksplodirala kasetna bomba, saznaje radio Sto plus.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

14:37

Eksplodirala zaostala kasetna bomba, povređen deminer

Šef Hitne pomoći u toj opštini Fuad Ćatović rekao je da povrede Milorada Babića (61) nisu opasne po život i da je on, posle ukazane pomoći u toj zdravstvenoj ustanovi, prebačen u užičku Opštu bolnicu.

"Pacijent je primljen sa povredama stopala i skočnog zgloba desne noge, kao i povredom glave nanete gelerom. Rane su mu sanirane i on je stabilnih vitalnih parametara transportovan za Užice", kazao je Ćatović.

Na mesto eksplozije su došli istražitelji i izvršili uviđaj, posle kojeg će biti poznato kako je došlo do nesreće.

Na aerodromu "Dubinje" nalazi se velika količina neeksplodiranih ubojnih sredstava zaostalih od NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Čišćenje tog vojnog kompleksa počelo je sredinom aprila i trebalo bi da traje dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: