Mladenović vodi Beograd umesto Malog do izbora

Andreja Mladenović, lider Samostalnog DSS, trebalo bi uskoro da bude izabran za gradonačelnika Beograda umesto Siniše Malog, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

13:35

Mladenović vodi Beograd umesto Malog do izbora
screenshot/youtube

Mladenović trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika, a za sada figurira kao "jedini kandidat" za mesto koje će se uprazniti nakon što se sprovede odluka, koju je, kako je rekao, lično doneo premijer Aleksandar Vučić.

Lider SNS je u sredu rekao da Mali uskoro neće biti gradonačelnik, odnosno da neće biti na toj funkciji ovog leta, iako bi gradski izbori trebalo da se održe naredne godine.

"Ne zato što nije dobro radio i ne zato što naprednjaci nemaju većinu u Skupštini Beograda, već zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega", rekao je Vučić.

Informaciju o Mladenoviću je objavio portal "Sputnjik", a B92 je kasnije dobio potvrdu tih saznanja. Kako se saznaje, planirano je da se smena na vrhu gradske vlasti obavi tokom letnjih meseci, a Mladenović bi trebalo da upravlja prestonicom do redovnih gradskih izbora.

Lider Samostalnog DSS-a završio je master akademske studije na Fakultetu za inženjerski internacionalni menadžment. Nekadašnji je visoki funkcioner DSS-a i blizak saradnik Vojislava Koštunice. Sa tom strankom rastao se 2015. godine u vreme kad je lider bila Sanda Rašković Ivić, upravo zato što nije želeo da posluša njen nalog i da napusti koaliciju sa SNS-om u Beogradu. Tada je i osnovao Samostalni DSS, koji je potom nastupio na naprednjačkoj listi na parlamentarnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: